Corona

Vragen & Antwoorden

Staat uw vraag er niet bij? Stel hem aan ons via:

Nieuw binnengekomen vragen

Naam vraagsteller: Carla Keizer

Ik ben verpleegkundige en onbeschermd in aanraking geweest met een coronapatiënt. Ik ben negatief getest maar ik heb allerlei klachten. En die zijn anders dan het RIVM aangeeft

 

Naam vraagsteller:   Alice Zwaan

Mijn man is op bezoek geweest bij een neef die nu plotseling corona heeft. Wij hebben nog geen klachten. Ik werk in de zorg. Kan ik blijven werken?

 

Versoepeling van de regels: hoe ga je daarmee om?

Kijk terug: facebook Q&A 25 mei. Presentator Sonja Booms en Ashis Brahma, arts infectieziekten GGD NOG, gaven antwoorden op al jouw coronavragen.

Zoeken in alle vragen en antwoorden

Ja, dat kan. Als je maar anderhalve meter afstand houdt van andere mensen.

Dieren als honden en katten kunnen besmet raken met het coronavirus. Maar zij kunnen dit niet aan mensen overdragen.

Dat is nooit bewezen. Alle deskundigen zeggen dat dat niet kan. Wel adviseert het RIVM om je huisdier even op afstand te houden als je besmet bent. Voor COVID-19 patiënten die in thuis-isolatie verblijven, wordt geadviseerd om de zorg voor het huisdier aan gezonde huisgenoten over te laten.

Dierenartspraktijken zijn gewoon open maar proberen het contact tussen mensen in de kliniek zo minimaal mogelijk te houden. Ze houden afstand, geven geen handen en proberen dieren op afstand over te geven. Daarnaast kunnen mensen hun handen desinfecteren bij de ingang en worden deurklinken en andere plekken waar mensen aanzitten ontsmet.

Het in acht nemen van hygiënische maatregelen is altijd heel erg belangrijk. Of er nou corona is of niet, was altijd netjes je handen als je je hond hebt verzorgd of uitgebreid met je kat hebt zitten kroelen.


Het Coronavirus houdt iedereen in z’n greep

Er leven talloze vragen zoals ‘Hoe kan ik besmet worden? ‘Wat moet ik doen als ik ziek wordt?' 'Kan ik nog veilig mijn werk doen?’ Mag ik mijn (klein)kinderen zien?' Omroep Gelderland en de GGD Noord- en Oost Gelderland slaan de handen ineen om jou zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Stel je vraag via mail, app, twitter of Facebook. Via deze website proberen we elke dag zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.

Bezoek de website van GGD NOG

Omroep Gelderland is er, juist nu in crisistijd
TV

Elke dag: GLD Nieuws. Overzicht van het belangrijkste (corona)nieuws van de dag.
Elke vrijdag: De week van Gelderland. Terugblik op (corona)nieuws van de week en het laten zien van bijzondere initiatieven.

Radio

Iedere werkdag: Lunchpauze Vragen van luisteraars worden behandeld in het 'coronaspreekuur' tussen 13.00 en 13.30 uur.

Online

Het laatste corona-nieuws via ons liveblog

Dossier

Een overzicht van alle nieuwsartikelen en items over het coronavirus.