Corona

Vragen & Antwoorden

LET OP: de meest actuele informatie over het coronavirus is te vinden op de website van GGD NOG

Zoeken in alle vragen en antwoorden

Nee dat kan niet. De testen in de teststraat zijn hier niet voor bedoeld. Je krijgt ook geen schriftelijke bevestiging van de uitslag. Voor een non-covid verklaring kun je terecht bij diverse commerciële aanbieders. 

Je kunt samen reizen als je een mondkapje draagt. En je mag in één huis als je anderhalve meter afstand in acht neemt. 

Naam vraagsteller: Dinie Vaags-van Dijk

Dat kan als je allebei een eigen kamer boekt. 

Naam vraagsteller: Albert Uitslag

Deze regels over grenzen en wat wel of niet mag veranderen per dag. Volg de regelingen op de pagina van de rijksoverheid. 

 

Er kan corona voorkomen in het riool. Riool medewerkers hebben hiervoor duidelijke instructies gekregen. Maar als je op de camping je chemisch toilet leeg maakt dan stroomt het van je weg. De kans dat je besmet raakt is heel klein.


Coronavirus is niet weg

De GGD Noord- en Oost-Gelderland (NOG) is de gezondheidsdienst van 22 gemeenten in de provincie Gelderland. De GGD NOG bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van inwoners van Noord- en Oost-Gelderland.

Bij een acute crisis zoals de uitbraak van corona, is het de taak van de GGD-en in Nederland om het virus zo goed mogelijk in te dammen en de effecten ervan op de volksgezondheid zo beperkt mogelijk te houden.

De GGD NOG zal daarom de komende maanden doorgaan met het testen van mensen en het uitvoeren van bron- en contactonderzoeken.

Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Kijk dan op algemene informatie over corona of informatie over de coronatest

Liever telefonisch contact?
Bel het landelijk informatienummer: 0800-1351

Bezoek de website van GGD NOG

Omroep Gelderland is er, juist in crisistijd

 

Omroep Gelderland wil zo zoveel mogelijk Gelderlanders voorzien van goede en betrouwbare informatie over wat er speelt in de provincie. Juist in crisistijd is dit van groot belang.

 

Na de eerste coronabesmetting in Gelderland, kwamen er dagelijks veel vragen van kijkers en luisteraars binnen bij Omroep Gelderland. ‘Hoe kan ik besmet worden? ‘Wat moet ik doen als ik ziek wordt?' Mag ik mijn (klein)kinderen zien?' 

 

Omroep Gelderland heeft samen met de GGD NOG de handen ineen geslagen om al deze vragen te beantwoorden. Via het dagelijkse tv-programma ‘Corona Vandaag’ en met het lanceren van deze website waarop veel vragen en antwoorden terug te vinden zijn.

 

Mis niets van het laatste nieuws. In ons dossier vind je een overzicht van alle nieuwsartikelen en items over het coronavirus.